Srećan 8. mart !

08.03.2021

Šta u Vama budi proleće?

Ljubav, sunce, osećaj radosti kada vidite parkove pune dece i kada iz zime krenemo dalje obasjani optimizmom. Uz mart se vezuje i 8. mart kada se svi, barem za trenutak osvrnu i shvate, kako kaže pesma, da su najbolje zene uvek tu pored nas. Najbolje majke, kćerke, sestre, drugarice.

Za njih, za taj dan, sa posebnom pažnjom biramo način kako ćemo im ponovo pokazati da su jedinstvene. Kažu da to treba činiti svakodnevno. A da li je baš tako?

Budimo iskreni prema sebi, i priznajmo da li se uvek na kraju dana zahvalimo baki na predivnom ručku, ili majci što je u gomili svojih obaveza do ponoći gledala Hari Potera udovoljavajući svojoj kćerki, ili najboljoj drugarici koja je uvek tu smanji stres u Vašoj dijeti ?

Nismo sigurni da se baš svakodnevno setimo šta je važno I da to pokažemo onima do kojih nam je najviše stalo.

Kažu da danas prava žena u pogledu boljeg ekonomskog statusa, politickog ili statusa u društvu nisu ista sa pravima muškaraca. Ovim danom se podsećamo i istorije žena jedne proizvodne fabrike koje su samo želele bolje uslove rada. Pustimo teoriju i istoriju, budimo za trenutak tu za svoje najbolje bake, mame, seke.

Tog dana napravimo predah u svojoj žurbi, borbi, trci i pokažimo im zašto su najbolje. Učinite im dan posebnim sa jednostavnim načinima, a one će znati da prepoznaju Vaš trud. Neka ovaj dan bude podsetnik da tako treba da izgleda većina naših dana prema najmilijim ženama.

Zato, razumite Vaše žene zašto žele da uživaju u orhidejama koje se poklanjaju kolektivu, zašto žele da uživaju u načinu na koji ih zagrli kćerka, u uramljivanju crteža sina iz vrtića, u nazovi ručku koji joj spremi njena lepša polovina, zašto se njihova viber grupa sa prijateljicama zove “najmilije žene sveta” i brzinskoj kafi sa kumom sa kojom se razmene pokloni iz lokalne parfimerije.

Zaista život čine jednostavne stvari, život čine Vaši najmiliji i trenuci koji se previše ne razlikuju od svih drugih dana, ali im znače. Znače, jer se u jednoj pauzi, podsetimo na nase drage najmilije zene koje su naša senka i vodilja, naša snaga i radost, naša opsesija i ljubav, naša podrška i temelj.

Budite lepe, drage naše, zadovoljne danas ali I svih narednih dana, uvek radosne, jer sreća i radost pokreću i one koji dele Vaše okruženje.

Ovo je mali podsetnik od nas za Vas, i nadamo se da ćete i Vi pokazati svojim najmilijim ženama koliko su Vam važne. Srećan 8. mart !

Zavirite u našu online piteriju

Poručite odmah